Få styr på din økonomi – dag 13

Du burde nu have dit budget og have stablet en opsparingskonto på benene. Denne konto bruger vi til at sikre os at vi husker at betale os selv og vores drømme først. Derfor automatiserede vi betalingen.

Det næste skridt er nok et af de vigtigste overhovedet i ens privatøkonomi. Nemlig at afvikle ens gæld, jo hurtigere, jo bedre – da der så er flere penge til at styre hen i mod ens drømme.

Tidligere skrev du en liste over alle dine gældsposter. Vi har via vores budget også fundet ud af hvor meget der skal betales udover minimumsbetalingerne (som jo er medregnet i leveomkostninger). Hver måned skal du så betale det du fandt frem til ekstra, udover din minimumsbetaling. Hvis minimumsbetalingen er 400 kr. og du er kommet frem til at du har 1.600 kr. per måned du skal bruge til at afdrage gæld af, så skal du altså indbetale 2.000 kr.

Alt efter hvor store og hvor mange gældsposter du har så kan det tage noget tid at få afviklet din første gældspost helt. Det er en utrolig flot milepæl! For du har ikke kun fået fjernet en gældspost, du har også fået fjernet den del af gældsposten der ligger under dine leveomkostninger.

For din næste gældspost har du så både den gamle minimumsbetalingen (i det her tilfælde 400 kr.) og de 1.600 kr. du afdrager ekstraordinært med at bruge på den næste gældspost. Det kommer ikke til at påvirke din dagligdag negativt – kun positivt da du både slipper for at betale renter på noget og du ved du får nedbragt din gæld løbende.

Dave Ramsey har ”opfundet” denne teknik, hvor man får snebolden til at rulle ved hele tiden at afbetale mere og mere.

Hvis man har lyst kan man regne hvornår andre gældposter bliver betalt ud med dine nye ekstraordinære afdrag – bare husk at lægge minimumsbetalingen oven i hele tiden for hver gang du afvikler et lån helt.

Skriv en kommentar