Få styr på din økonomi – Dag 24 – Endelig i mål

Tillykke! Du er ved vejs ende – og hvis du har fulgt med hele vejen, så stor cadeau til dig. Selv hvis du ikke har brugt alle de tips/øvelser der er foreslået så har du brugt tid på at gennemgå og lære noget om din egen økonomi. Privatøkonomi er noget man ikke lærer i skolen, som mange mennesker ville have godt af at lære noget om. Hvilket, efter min mening, burde være obligatorisk, især sådan som samfundet er bygget op omkring “consumerism”. Et samfund hvor det føles, som om at man skal eje så meget som muligt. Mange reklamer er bygget op omkring det og vi bliver konstant mindet om hvor fedt det er at bruge penge.

Jeg er ikke i tvivl om at du har det i dig til at følge disse råd og lægge et budget der hjælper dig med at opnå dine drømme. Hvad end det er at købe en spritny bil om 2 år eller om det er at gå på pension i en alder af 40. På falderebet er her er nogle sidste tips:

Find på gratis/billige alternativer til dine hobbies. Hvis du godt kan lide at rejse, så overvej backpacking fremfor charterferier, hvis du kan lide at træne, så overvej at løbe og brug nogle kropsvægtøvelser hvis det er. Der er mange muligheder for billigere alternativer til de ting du holder af. Den her blog blev f.eks. startet pga. jeg skulle købe hus og at jeg ikke helt kunne finde hoved og hale i det. Så for at lære mig selv  det, startede jeg bloggen.

Reevaluaer dine sociale forbindelser. Er der en bestemt gruppe venner som oftest ender med dyre middage eller byture, er det cafeture og shopping den altid står på med den bedste veninde eller oplever du lignende scenarier. Det kan hurtigt blive et ræs og et dyrt et af slagsen. Her kan du foreslå andre aktiviteter, sætte en begræsning på hvor meget du vil bruge eller, i den mere ekstreme ende, prøve at finde et par nye venner der måske bedre passer til din mere sparsommelige tilværelse.

Afvent! Brug enten 10-sekundersreglen, eller for større køb, 30-dagesreglen. Når du skal købe noget, hvis det er mindre ting, så vent 10 sekunder og tænk over om det virkelig er noget du har brug for eller om det bringer dig tættere på de mål vi startede med at sætte. Hvis det ikke gør, så vil du oftere opleve at du lægger det tilbage eller lukker browservinduet. For større ting, så vent 30 dage for at se om det virkelig er noget du har brug for eller om der måske er en billigere/bedre mulighed.

Påmind dig selv. På baggrunden på din telefon eller computer, eller et andet sted du ofte kigger, kan du have din mål skrevet ned så du ofte bliver mindet om dem. Det er en god måde at holde sig selv til ilden på, for ellers bliver det ofte glemt når hverdagen trænger på.

Invester din tid i dig selv. Vær velsoigneret og vær i så god form du kan, som muligt. Fitness og tøj der passer dig godt er aldrig en dårlig investering. Når du bruger tid på dig selv har du højere selvtillid og føler mere i kontrol – noget der også kan smitte af på arbejdslivet og indbringe dig en lønforhøjelse (hvilket jo også giver dig flere penge i hverdagen). På samme linje kan videreuddannelse af dig selv også være en god investering.

Arbejd mod dine mål hver dag. På den måde når du lægger dig til at sove om aftenen, kan du tænke tilbage på det. Der er få ting i verden der er så bekræftende som at tænke tilbage på en produktiv dag hvor du har bevæget dig mod dine mål. Det bedste er at det er DINE mål og derfor lever du livet til det fuldeste!

I det næste (og sidste) indlæg i denne serie vil jeg komme med lidt afsluttende bemærkninger og tips til hvordan man holder sig ved ilden så man ikke kører sur i det hele.

Skriv en kommentar