Min rejse mod finansial uafhængighed #10: Juli opdatering

Juli er slut, flyet fra feriedestinationen er landet, man er tilbage på pinden på arbejdet og vejret er rigtig klassisk dansk sommervejr = regn! Det hele er rigtig trist egentlig når man tænker over det.

Personligt – hvad skete der i juli?

Vi havde personligt en rigtig dejlig ferie sydpå, noget der var tiltrængt efter den lange nedlukning. Det er en ting jeg aldrig ville spare væk for at opnå finansiel uafhængighed. Der er for mange spændende kulturer og ting at se til at det ikke skulle være en mulighed. Så hellere øge sin indtjening, passive indkomster og des lige og så lade det tage et par år længere. Børn er dyre, det har jeg sandet og i august måned skal den ældste starte i skole, privatskole endda – så ja, endnu en udgift.

Jeg bruger fortsat siden her som ‘dagbog’, såsom det har stået på det seneste lille stykke tid. Det virker lidt tosset at have domænet her for den grund, men det kan næsten tjene sig selv ind, så det går nok.

Jeg har tidligere nævnt at jeg var lidt utilfreds over min løn, så det har udmøntet sig i at jeg har søgt en stilling i et andet firma og, (spoiler-alert), hvor jeg i starten af august har været til første virtuelle samtale, som gik fint. I midlertid, under min ferie, har en kollega dog sagt op. Hans stilling er ikke et direkte skridt opad rangstigen, men jeg vil beskrive det som et delvist / skråt skridt op ad.

På trods af vi holdte ferielukket nogle dage i firmaet og måtte hyre lidt freelance ind for at dække lidt af det resterende mens vi var væk – OG på trods af juli burde være en ret død måned indenfor feltet, så er der faktisk formået at gå over budget i juli – super fantastisk og på ingen måde forventet!

Hvordan så finanserne ud i juli?

Juli var rigtig fin i forhold til forventet, men bar selvfølgelig præg af det var en ferie måned. På trods af dette var vores opsparingsrate på 19%, hvilket var rigtig fornuftigt alt i alt. Trenden er selvfølgelig nedadgangen, men de måneder hvor der blev sparet meget op var også måneder med fx bonus, hvilket gør en stor forskel. Det påvirkede dog den gennemsnitlige opsparingsrate for 2021 som faldt til 31% i 2021, hvilket stadig er over målet.

Vores totale networth faldt desværre fra 818.000 DKK til 812.000 DKK, dette skyldes brug af kontantopsparing til at betale for noget af ferien. Derfor falder øgningen i formuen ÅTD også fra 70,4% til 69,2%, ikke noget at være bekymret over – en større udskrivning forventes også i august (grundet reparation af tag).

Aktier var en rigtig kedelig affære i juli der havde -1% afkast. År til dato ser det dog fint ud med 7,6% i afkast. Pensionsafkast var lidt bedre med 1.6% i juli. Krypto steg lidt.

Hvis vi antager vi flyttede i dag og frigav hele vores friværdi og jeg fik “min” halvdel så er jeg 14,2% mod mit FIRE-mål (pensionskonti er ikke medregnet).

Blogging og YouTube i juli måned

Siden her har ligget meget stille i Juli grundet travlhed og så ferie. Youtube ligeledes, der blev udgivet 1 video.

Mit bud på en “must-have” ETF tog 1. pladsen i mest viste indlæg. Det er sjovt nok også den der er mest søgbar via Google og det kan ses på views. Mit indlæg om beregning af mit FIRE-tal kom på 2. pladsen – tænker der måske er flere og flere der bliver interesseret i at se nogle konkrete tal for at se om det måske er muligt for dem selv at opnå FIRE. Mit indlæg om en simpel porteføjle er også ved at være en klassiker på denne liste og er igen på 3. pladsen.

Personlige mål og fokusområder

I min årsafslutning for 2020 skrev jeg nogle mål ned for 2021 og som jeg vil gøre løbende status på, hvis målet er opnået og ikke udvikler sig yderligere sletter jeg det fra oversigten.

  1. Udgifter – undgå lifestyle creep: Har ligget på et fint niveau.
  2. Investering: Der er ikke investeret i denne måned da vi lige holder en kontant buffer pt. – vi har indhentet tilbud på renovering af vores tag, en udskrivning på ca. 75.000 kr.
  3. Læs 4 bøger i 2021: På min ferie fik jeg læst Atomic Habits (kan STÆRKT anbefale den!) og 5 elements of effective thinking – den var lidt mere meh.
  4. Opsparingsrate på 30%: Gennemsnit for 2021 ÅTD: 31% – trenden fortsætter og med genåbningen osv godt på vej, så er jeg sikker på det ikke bliver et problem.
  5. Blogging/YouTube: Målsætningen hedder min. 1 indlæg her på siden (så månedsopdateringer hver måned som minimum) og 2 YouTube videoer om måneden. Det blev til 1 indlæg og 1 video, men grundet ferie så er det hvad det er. Op på hesten i næste måned.

Jeg er genopladet efter ferie og kæmper for at komme igennem inboxen på arbejdet, samtidig med jeg prøver at jonglere en jobsøgning. Ordrebogen for august i firmaet er helt proppet, så oven i det kommer der også 2 unger, hvoraf den ene starter i skole, så der er nok at se til!

Som altid så skal du være velkommen til at stille spørgsmål eller smide nogle opmuntrende ord i kommentarerfeltet.

Tak fordi du læste og tak fordi du følger med.

Jeg håber du har haft en god sommerferie og så håber jeg du har en dejlig august.

// Mads

Skriv en kommentar