Min rejse mod finansial uafhængighed #11: August opdatering

En meget begivenhedsrig august går på held og der er sket en masse nyt, blandt andet nyt job i sigte, en masse nye ting man skulle lære på hjemmefronten og så har firmaet næsten ramt det magiske tal vi håber på at krydse snart.

Personligt – hvad skete der i august?

Vores ældste er startet i skole, i 0. klasse – og det er godt nok noget af en omvæltning i forhold til at være vant til bare at gå i børnehave/førskole. Pludselig er der faste mødetider, bøger man skal hjælpe med at huske dem på at have med, idræt, svømning, lektier i mindre omfang, en app man skal tjekke dagligt (heldigvis ikke Aula, som alle klager over!), forældreråd og tons af andet. Det er næsten et fuldtidsjob at være engageret på det niveau der forventes. Det er en privatskole som er en større udgift end man ellers kunne have fundet, men lige på uddannelse kommer jeg aldrig til at spare.

I mit sidste indlæg for juli nævnte at jeg var lidt utilfreds over min løn, så da min chef ikke var til at rokke med, så søgte jeg et andet job. Faldt over et ideelt job på LinkedIn, så det var ikke bare en forhastet beslutning, men noget der reelt var interesse i. Efter min første screeningssamtale, blev jeg inviteret til en dobbelt-samtale med to forskellige personer på to forskellige tidspunkter, men på samme dag.
Efter disse to samtaler fik jeg en sms kl 17:30 om jeg havde tid til endnu et møde kl 18:30. Altså 3 møder på samme dag. Jeg sagde selvfølgelig ja og det endte med at være en løndiskussion. Jeg fastholdte et højere krav end hvad de tilbød og jeg ville modtage en mail med deres endelig tilbud senere på aftenen. 1 time senere så tikkede der en mail ind der matchede hvad jeg bad om.

Den endelige kontrakt endte hos mig den 31. august, så det blev lidt en hektisk dag med at opsige i sidste øjeblik, ikke ideelt, men det gik og jeg ser meget frem til at starte nyt d. 1/10! Jeg kommer til at få et gevaldigt lønhop på hele 31,5% ved fuld bonus og 28% hvis vi ser bort fra bonusser. Pension er ikke inkluderet, men stiger også en smule da den jo er %-baseret på ens grundløn.

Firmaet gik rigtig godt i august også, da der var mange bryllupper og så er der meget erhverv der efterhånden også er vågnet op. Vi har været tæt på før, og i august kom vi også tæt, men dog ikke over stregen. Vi håber på at en af julemånederne kan bringe os op over 250.000 kr i indtægt på en kalendermåned.

Hvordan så finanserne ud i august?

Som tidligere nævnt så ville der komme en stor udskrivning i august, så vores net worth har taget et ordentligt hug, men det var som nævnt forventet. Nu venter der ikke nogle større, kendte, udgifter, så forhåbentligt er der en god slutspurt her i år. I august opnåede vi en opsparingsrate på 31%, hvilket er det samme som årets gennemsnit, så det forbliver uændret. Er glad for det stadig er over målet.

Vores totale networth faldt desværre fra 812.000 DKK til 766.000 DKK, et fald på 5,7%, dette skyldes renovering af tag, en forventet udgift fra da vi overtog vores hus. Derfor falder øgningen i formuen ÅTD også fra 69,2% til 59,6%, ikke noget at være bekymret over og vi håber på en god slutspurt i årets sidste måneder.

Aktierne havde en rigtig god måned og steg 2.87% i august. År til dato er vi på 10.92% i afkast. Pensionsafkast var rigtig flot med 3.2% i august og samlet 22.6% i år! Jeg burde bare have kopieret deres strategi, men sådan kan man altid være bagklog.

Blogging og YouTube i august måned

Jeg har kun skrevet et indlæg siden sidst, men har haft lavet 4 videoer på YouTube, så lidt produktiv har august været på den front.

Mit indlæg med en masse forskellige sparetips tog 1. pladsen i mest viste indlæg, det meste er kommet fra FB, så den er blevet delt i nogle grupper går jeg udfra. Mit indlæg om beregning af mit FIRE-tal kom på 2. pladsen igen – tænker der måske er flere og flere der bliver interesseret i at se nogle konkrete tal for at se om det måske er muligt for dem selv at opnå FIRE. Igen igen er mit indlæg om en simpel porteføjle er også ved at være en klassiker på denne liste og er igen på 3. pladsen.

Personlige mål og fokusområder

I min årsafslutning for 2020 skrev jeg nogle mål ned for 2021 og som jeg vil gøre løbende status på, hvis målet er opnået og ikke udvikler sig yderligere sletter jeg det fra oversigten.

  1. Udgifter – undgå lifestyle creep: Har ligget på et fint niveau.
  2. Investering: Månedens overskud blev delvist investeret og delvist lidt kontantopsparing.
  3. Læs 4 bøger i 2021: Har for længst opnået dette mål og er pt i gang med Mistborn serien af Brandon Sanderson.
  4. Opsparingsrate på 30%: Gennemsnit for 2021 ÅTD: 31% – trenden fortsætter og med genåbningen osv godt på vej, så er jeg sikker på det ikke bliver et problem.
  5. Blogging/YouTube: Målsætningen hedder min. 1 indlæg her på siden (så månedsopdateringer hver måned som minimum) og 2 YouTube videoer om måneden. Det blev til 1 indlæg og 4 videoer, rigtig fint.

Som altid så skal du være velkommen til at stille spørgsmål eller smide nogle opmuntrende ord i kommentarerfeltet.

Tak fordi du læste og tak fordi du følger med.

// Mads

Skriv en kommentar