Min rejse mod finansiel uafhængighed: #5 Februar opdatering

Hej allesammen og velkommen tilbage til endnu et indlæg omkring min rejse mod finansiel uafhængighed.

Jeg håber I alle har haft en dejlig februar. Her har der været fart over feltet med arbejde og privatliv, på trods af restriktionerne gør at man ikke kan lave så meget. Det kommer nok også til at blive en sidste februar uden vinterferie da vores ældste søn starter i skole til sommer. Så fremover kommer uge 7 (+ de andre skoleferieuger) til at være noget man skal tænke over.

Personligt – hvad skete der i februar?

På den personlige front så fortsætter det hæsblæsende tempo på arbejdet. Da jeg direkte arbejder med ting der bruges bl.a. til COVID-19 diagnostik er der naturligt meget gang i den. Der er hele tiden ændringer man skal forholde sig til og samtidig har vi den normale del af forretningen som ikke har noget med COVID-19 at gøre der også skal passes. Jeg synes lige pt at kræver lidt ekstra at få det hele til at hænge sammen, men med vaccinationer godt undervejs, så håber vi at stormen snart er redet af. Februar (og marts) er også der langt de fleste fødselsdage er i familien, så der er godt booket op.

Udover arbejde og familie, så er YouTube-kanalen nok det der har taget mest tid, jeg synes det er rigtig sjov, så der går en del fritid med det.

Firmaet er stadig indirekte ramt af restriktioner i den forstand at forsamlingsforbudet fx gør at færre køber ting med da de ikke får gæster, større arrangementer såsom bryllupper er aflyst osv. Forretningen må dog gerne stadig holde åbent. Februar har været en bedre måned end forventet heldigvis, der er dog desværre den udskudte moms der skal betales nu, så det kommer til at påvirke lønudbetaling negativt. Med de nye udmeldinger om at der åbnes mere igen efter 1. marts så håber vi selvfølgelig at det påvirker positivt på omsætningen. Det er dog svært at forudsige, for anbefalingerne om forsamlinger er stadig på 5, hvilket gør en stor forskel. Det er dog positivt at der nok kommer flere folk ud i bybilledet så der kommer flere fysisk forbi butikken – dog åbner nogle konkurrenter, der har været nedlukket, også igen, så det kan være det går lige op. Vi håber på det bedste.

Hvordan så finanserne ud i februar?

Jeg havde i forrige månedsindlæg for januar en målsætning om en opsparingsrate på 20% for februar da vi ved det er en dyrere måned for os, desværre kom der et par uforudsete udgifter så opsparingsraten er desværre kun på 15%. Med det hele in mente så er det også ganske OK. Jeg forudser dog for marts at dette potentielt kan blive 0% da der igen er mange fødselsdage og at den udskudte moms i firmaet påvirker lønudbetaling negativt.

Tabel over løbende opsparingsrate

Min løbende opsparingsrate er på 28%, lidt under mit årsmål, men det er også på rullende måneder og er negativt påvirket af bl.a. september 2020. Så jeg håber på at det vender fra april og fremad.

Net worth split

Vores totale net worth steg fra 573.000 DKK til 594.000 DKK fra januar til februar, hvilket er en øgning på 3.7% og en øgning på 23.8% ÅTD. Det kommer fra en meget blandet landhandel da der har været fremgang både i krypto, aktier, friværdi og pensionsopsparing. Hvor langt dette er i forhold til FIRE har jeg stadig ikke regnet ud, så det vil blive et mål for marts at sætte et ca tal på dette.

Aktier er steget 5.12% i februar – vi var ellers tæt på 10% 2/3 igennem februar, men en mulig begynde korrektion her sidst på måneden gjorde at vi endte lidt lavere. Pensionsafkast var lidt mere beskedne med 2,4% i februar. Krypto var en lidt anden størrelse med 50% afkast i februar efter det kom frem at Tesla havde investeret tungt i Bitcoin og ville kigge mod at modtage Bitcoin som betaling. Panik i markedet sendte den dog godt ned ad igen sidst på måneden.

Blogging og YouTube i februar

Som jeg fik afsløret i sidste indlæg så har jeg lavet en YouTube-kanal hvor fokus er minimalisme, frugalitet, privat økonomi og andre relaterede emner. Min seneste video er en form for book club / review af Vicki Robins klassiker omkring FIRE: Your Money or Your Life. Hvis du har 7-8 minutter at sætte af vil jeg meget gerne have lidt feedback der på i kommentarerne her på siden :-).

Det kunne selvfølgelig være sjovt hvis det blev til en lille indtægtskilde også, men der er lang vej endnu. I skrivende stund har jeg 13 subscribers og 470 views. En ting jeg vil kigge på i marts er bl.a. at få oprettet links via Amazon til en slags affiliateprogram. Det bliver dog meget lowkey til at starte med.

Anderledes ser det ud for siden her enkroneadgangen.dk. Der har været meget trafik i februar, specielt pga et indlæg jeg skrev hvor jeg har samlet en masse sparetips der løbende kan tilføjes til. Da jeg henviste til det i en gruppe på FB endte over 1000 unikke personer at kigge forbi på det.

Nøgletallene for siden ser ud som følger:

 • Besøgstal i februar har været 3000, hvor januar lød på 1500, så en stigning på 100%. 3600+ sessioner alt i alt.
 • Sidevisninger var 9000 så i gennemsnit blev der set 2.5 side per session. Selvfølgelig et tal man gerne vil have op.
 • Adsense: Hjemmesiden blev tilsluttet AdSense i januar. Jeg har forsøgt at skrue lidt ned for antallet af reklamer så det ikke er for invasivt. I februar måned, takket være de mange views som set oven over så blev det en meget god måned da jeg tjente hele 69,40 DKK via AdSense. Det svarer godt og vel til 2 måneders drift af hjemmesiden.

Jeg er glad for at det hurtigt kom op i et gear hvor hjemmesiden her kan betale for sig selv. Det var naturligvis hjulpet godt på vej af de mange views via FB, så det er ikke et tal man kan regne med at være tilbagevendende måned efter måned, men så længe siden kan løbe rundt af sig selv så ville jeg mene det var fornuftigt.

Personlige mål og fokusområder

I min årsafslutning for 2020 skrev jeg nogle mål ned for 2021 og som jeg vil gøre løbende status på.

 1. Anskaffelse af bil: En billigere bil #2 blev anskaffet i januar.
 2. Udgifter – undgå lifestyle creep: Udover indkøb af gaver har normale forbrugskategorier ligget under gennemsnittet. Så det bliver holdt fint, specielt benzin er under 50% af gennemsnit.
 3. Investering: Grundet en forventning om lav opsparerate i marts er månedens ‘overskud’ opsparet kontant.
 4. Læs 4 bøger i 2021: Jeg strøg igennem 4 Hour Work week den første uge i januar og blev færdig med “Your Money or Your Life” ca midt i februar. Jeg kunne mærke mit hoved trængte til lidt fiktion så jeg er startet på Six of Crows.
 5. Øg formuen med 30%: Med en total fremgang allerede på 23.8% så føler jeg mig ret sikker på vi overperformer her.
 6. Opsparingsrate på 30%: Et dyk i februar og sikkert også igen i marts. Burde blive indhentet dog, alt efter restriktionerne. Gennemsnit for 2021 ÅTD: 24%
 7. Blogging/YouTube: Målsætningen hedder min. 1 indlæg her på siden (så månedsopdateringer hver måned som minimum) og 2 YouTube videoer om måneden. I februar havde jeg 2 indlæg og 3 videoer udgivet. Så rigtig fornuftigt.

I marts så har jeg følgende målsætninger:

 1. Opsparingsrate på 10%+: Marts er den dyreste måned da langt de fleste fødselsdage i min familie ligger der, allerede i den første uge er der 3. Derudover kører vi også kun på 1 indkomst i marts, så hvis der bliver noget opsparet er jeg tilfreds.
 2. Træning: Siden fitnesscentrene lukkede ned har jeg været dårlig til at få rørt mig. Med hjemmearbejdsplads kommer jeg simpelthen for lidt ud. Så målsætningen er at hjemmetræne/løbe mindst 2 gange ugentligt. Jeg gentager denne i marts da sneen i februar ikke rigtig hjalp på at komme afsted, så det var først de sidste dage jeg kom i gang.
 3. Blogge/YouTube: Skrive mindst 1 artikel og udgive 2 videoer på YouTube i marts.

Det var det for denne gang – en måned præget af at det hele glider lidt sammen efterhånden – vi ser frem til at der bliver åbnet mere op, både på det personlige plan og firmamæssigt.

Som altid så skal du være velkommen til at stille spørgsmål eller smide nogle opmundtrende ord i kommentarerne.

Tak fordi du læste og tak fordi du følger med.

Med de varmeste ønsker om en god marts,
Mads

Skriv en kommentar