Spar penge på elregningen – Sådan sparede jeg 1500 kr årligt

Jeg er stor fan af at spare penge, deraf denne blog og medlemskab af gode grupper på FaceBook såsom FIREdanmark og andre privatøkonomigrupper.

Jeg har mange gange læst at folk har brugt elpris.dk for at skifte leverandør og har hørt flere der skiftede hver 6. måned for at blive ved med at jage introtilbud. Personligt har jeg altid tænkt at der ikke var det store at hente siden det meste af ens elregning alligevel er afgifter og udgifter til transportnettet.

I forbindelse med flytning tænkte jeg at nu skulle jeg prøve – vi skal alligevel ud at have elleverandør, så vi kan lige så godt prøve at bruge elpris.dk.

Lad mig sige det sådan; det er virkelig let at skifte elleverandør. Det tager måske 2-5 minutter max.

Jeg valgte at tage EWII da de lå blandt de billigste (de tilbyder gratis strøm i 6 måneder), så du betaler reelt kun afgifter og et abonnement til din elleverandør. Dette abonnement er noget alle har, men kan variere i størrelse fra 0-30 kr. I dette tilfælde er det 0 kr de første 6 måneder.

For lige at prøve at se om der var noget at spare eller om jeg havde ret i mine antagelser valgte jeg en gammel periode på 1 år og prøvede at analysere mit/familiens forbrug. Jeg tog en periode fra oktober til oktober da det var sådan mine regninger kørte, så jeg havde desværre ikke en årsopgørelse at gøre brug af – hvis du har det er det meget hurtigere.

Jeg fandt ud af at vi havde brugt omkring 3000 kWh i perioden. År til dato for januar til juni 2020 har vi brugt 1490 kWh, så det føles ret fornuftigt.
Hos vores tidligere leverandør havde vi i gennemsnit betalt 2.19 kr per kWh i perioden (inkl abonnement).

  • Abonnement til elselskab. Dette gebyr er variabelt mellem selskaberne og de fastsætter det selv. EWII introduktionstilbudet var inkl. abonnement på 0 kr.
  • Abonnement til netselskab for at levere transportvejen til strømmen koster det 46.25 kroner. Dette kan man ikke gebyr kan man ikke slippe for. Det er inkluderet i den estimerede pris per kWh.

En hurtig søgning på elpris.dk gav altså følgende:

Hele 164 elprodukter fundet og en meget lav pris i bunden hvor introduktionstilbudet er at du primært kun betaler for transport og afgifter. Strømmen er altså 0 kr, som kan ses her:

En hurtig beregning på nuværende elforbrug og med den estimerede pris vil altså give en årlig besparelse på følgende.

Der er altså 1434 kr at spare årligt hvis jeg bliver ved med at betale denne lave pris. Det er selvfølgelig kun muligt hvis man skifter elleverandør hver 6. måned, men med den indsats det krævede så er der altså ingen undskyldninger fremover. God jagt.

Skriv en kommentar