Få styr på din økonomi – Dag 25 – Hold dampen oppe

Serien er slut og hele 25 indlæg blev det til. Vi er gået fra A til Z når det kommer til at lægge et budget og selvom det kan virke meget overvældende, så er det med at sætte sig ind i sin økonomi, samt begynde at opfatte ens tid som værdifuld, noget alle bør gøre.

Det sidste spørgsmål der så melder sig er; hvordan holder man dampen oppe? Hvordan bliver det her ikke bare noget der er henslængt i baghovedet og hvordan gør vi det rent faktisk til en del af vores hverdag?

Du har sikkert prøvet at google “hvordan laver jeg et budget” eller lignende før – måske er det endda det som fik dig ind til den her hjemmeside. Det alle standard budgetterne IKKE har, som det her budget har – det er at det tager udgangspunkt i dig. Budgettet her er bygget op omkring dig og det er ikke en slags “one size fits all” der er krænget ned over hovedet på dig.

Så for ikke at vige for langt fra din vej frem i livet så gør følgende, læg det ind i din kalender om du vil;

Ugentligt – sørg for at du arbejder mod dine mål på en eller anden facon. Det behøver ikke være du kommer i mål med noget, men så længe der er fremskridt mod et mål, så er det godt.

Månedligt – Lav øvelsen med hvad din tid er værd hvis der sker ændringerne og opdater dit budget løbende med udgifter efterhånden som du måske sparer mere og mere. Det er også en sund ide at gøre for at føle lidt fremskridt.

Kvartalsmæssigt – Evaluer din indsats mod dine langsigtede mål. Har du sat de 1000 kr til side til børnene hver måned som du havde planlagt? Får du betalt den gæld af du havde sat dig for? Det gør vi igen for at holde os selv til ilden  og for at holde styr på hvor langt vi er kommet.

Årligt – Gennemgå dine mål og dine livsværdier. Passer de stadig og matcher de dig? Det kan være der er kommet børn til, det kan være du har sluppet af med de gældsposter du havde regnet med, du kan have fået lysten til at flytte væk fra storbyen og ud i et nedlagt landbrug. Der kan være mange årsager til at ens værdier og mål i livet ændrer sig og der er ikke noget tidspunkt det er forkert. Det vigtigste er at vi justerer os selv mod det nye mål i stedet for at sejle den forkerte vej.

Husk på – selv hvis du fejler et eller flere steder, så er det aldrig for sent at starte igen. Gamle vaner er svære at bryde. Kroppen kan lide komfort og de kendte vaner og rammer er det som den holder mest af. Hvis du fejler, så prøv igen. De første par øvelser kan i så fald være gode at gennemgå igen for at minde dig selv om hvad dine værdier er og hvad dine mål er.

Held og lykke.

Skriv en kommentar