Min finansielle frihedsrejse #2: Juni 2020

Kære læser,

Dette bliver indlæg nr 2 i “serien” her om rejsen mod finansiel frihed. I sidste måned regnede jeg ikke med at juni ville blive nogen stor succes i form af opsparingsrate, dette var med udgangspunkt I at vi er flyttet til et nyt hus og regnede med en del engangsudgifter i den forbindelse. Dette blev dog umiddelbart ikke helt så voldsomt som jeg regnede med og der var derfor bedre råd til at lægge lidt til side.

Opsparingsraten blev 36% som set i grafen herunder. Dårligere end sidste måned, men maj var også ekseptionelt høj, så dette var mere forventeligt og bedre end jeg havde troet det ville være.

Generelt set faldt min networth omkring 1000 kr denne måned. Dette var primært pga. der blev brugt af kontantbeholdningen mere end der blev indsat på pension/investeret. Meget tæt på status quo.

Hvad skete der i maj?

Jeg havde sat mig 3 mål for maj måned:

  1. Lægge et budget for det nye hus
  2. Kigge nærmere på opsætning af bloggen her
  3. Regne ud hvad mit mål er så jeg nemmere kan tracke mine fremskridt.

Omkring at lægge et budget for det nye hus, så er det nu gjort og justeret de forventede poster i forhold til ejendomsskat, varmeforbrug, andet lån og forsikringer etc. Jeg havde forudset det meste og gættet meget tæt på i forhold til hvor meget dyrere dette hus ville være for os. En ting jeg dog IKKE havde husket var at børnenes institutionspladser blev dyrere. Vores ældste søn koster det samme, men den yngste går fra dagpleje til vuggestue og det koster knap 1500 kr mere om måneden. En kedelig overraskelse, men heldigvis er det kun de næste 6 måneder den merudgift er til stede.

Nr 2 var at kigge nærmere på opsætning af bloggen her, hvilket jeg på ingen måder har nået. Så dette mål viderefører jeg til denne måned.

Jeg ville gerne regne ud hvad mit mål er så jeg nemmere kan tracke mine fremskridt, jeg arbejder stadig på at definere hvad mit mål er; udover at “spare så meget jeg kan”. Dette er en løbende ting jeg må arbejde på at definere, eller udskyde med at definere hvis jeg ikke føler jeg egentlig inderst inde ved det. Der er masser af andre projekter i hovedet alligevel.

Alt i alt kom jeg ikke særlig godt i mål med de 3 ting jeg havde sat mig for, derfor viderefører jeg to af de gamle mål.

  1. Kigge nærmere på opsætning af bloggen her
  2. Regne ud hvad mit mål er så jeg nemmere kan tracke mine fremskridt.
  3. Mindst 20% opsparingsrate for juni.
  4. Lære noget nyt – Jeg har ferie om 2 uger og håber på at bruge min ferie på at lære en ny ting.

20% opsparingsrate lyder måske ikke særlig ambitiøst, men min kones virksomhed har lidt hårdt under Corona og juni+juli er der blevet rykket en masse ordrer fra. Dette gør hendes løn er lavere og at det primært er min løn vi må køre på. Heldigvis er august helt proppet allerede næsten, så der er lys for enden af tunellen.

Tak fordi I læser med – Mads.

Skriv en kommentar