Min rejse mod finansial uafhængighed #8: Maj opdatering

Endnu en måned er på held og det er tid til at kigge tilbage og se hvordan det er gået – og hvilket herligt vejr vi har fået til at slutte det hele af på. Som husejer og derfor også haveejer, så er der intet bedre end at have sit eget lille stykke natur lige ved hånden. Den store mængde regn i den seneste tid har dog sørget for usandsynligt gode vækstbetingelser for ukrudt, så hvis man ikke er til den slags, så vil jeg stærkt fraråde at købe fast ejendom, i hvert fald med have ;-).

Personligt – hvad skete der i maj?

I stigende grad med at haven skulle til at gøres forårsklar og at vejret er blevet bedre og bedre så har siden her været nedprioriteret rigtig meget. Til gengæld har jeg været meget aktiv på YouTube hvor jeg prøver at sigte efter at have en video oppe hver uge. At lave en 5-10 minutter lang video kræver dog meget mere arbejde end man lige tror. Først er der selvfølgelig idegenereringen, derfor udarbejdelse af historie/script, så filme sekvenserne, derefter sammenklipning, justering, lave ikoner og så uploade det hele. Det er faktisk en relativt lang process, selv for få minutters video.

Jeg nævnte i min seneste månedsopdatering at jeg var noget utilfreds med den lønstigning som jeg (ikke) fik. Om 2 uger har vi en slags “mid year review”, som vel nok mest af alt er en slags mini-MUS, mest som en opfølgning på den store MUS, der foregår i januar. Her har jeg tænkt mig at slå lidt mere i bordet for at se hvad der er muligt.

Hvordan så finanserne ud i april?

April måned var jo rigtig god for økonomien, da det er der jeg får udbetalt bonus. Maj ser ligeledes ud til også at være rigtig god, som kan ses på grafen nedenunder. Maj var en rigtig god måned i firmaet da mors dag ligger her. Sidste år blev der lavet god omsætning lørdagen og selvfølgelig i søndagen. Denne her gang så var det faktisk hele ugen der lå kanonhøjt. Det var skønt – og de første store bryllupper (hvor vi skal ud at dekorere) er også blevet afholdt her sidste weekend i maj. Det ser rigtig godt ud fremadrettet!

Som nævnt så prøvede jeg også nogle enkeltaktier af i sidste måned – det skal man lade være med kan jeg lige så godt sige. Lesson learned the hard way!

Maj var også mega godt for opsparingsraten, som det kan ses på nedenstående graf så fortsætter vi en stærk trend fra sidste måned. Vi er nu oppe på en gennemsnitlig opsparingsrate på 35% i 2021.

Vores totale networth steg fra 757.000 DKK til 771.000 DKK, hvilket er en øgning på 1.8%. Dette giver en øgning i formuen ÅTD på 60,6% – her skal man dog have in mente at en del af det er i kontant opsparing der får ben at gå på i løbet af 2021 (reparation af tag).

Aktier var en rigtig kedelig affære her i maj og det meste af årets afkast er blevet slugt. År til dato er jeg kun oppe 2.54%, så det er da lidt kedeligt i forhold til hvis jeg kun havde investeret i verdensindex, men så må man jo tage den lærdom med videre. Det ser selvfølgelig rigtig skidt ud hvis man tager det som et øjebliksbillede, men aktier kan jo være volatile og jeg er sikker på at det nok skal blive en god forretning henover de næste år i stedet for kun lige at kigge på 2 måneder. Pensionsafkast var meget skrabet med 0.3% i maj. Krypto faldt noget, men det er ikke noget jeg er særlig tungt i.

Hvis vi antager vi flyttede i dag og frigav hele vores friværdi og jeg fik “min” halvdel så er jeg 14,2% mod mit FIRE-mål (pensionskonti er ikke medregnet).

Blogging og YouTube i maj måned

Siden her har ikke haft så meget fokus i maj, jeg har næsten ikke kigget herinde siden sidste opdatering – hvilket tydeligt kan ses på sidens indtjening via AdSense. Det er ikke en side der dukker meget op naturligt via Google når folk søger, så det er mest når jeg selv henviser hertil at der genereres trafik.

Nøgletallene for siden er som følger:

  • Besøgstal i maj har været 1034 brugere, hvor marts lød på 1975, nærmest en halvering.
  • Sidevisninger var 3400 så i gennemsnit blev der set 2,617 side per session. Det er et tal der er steget stødt løbende – hvilket betyder at når først folk er klikket ind, så klikker de videre rundt herinde. Det er rart at se.
  • Adsense: Som nævnt, meget lavt: 9.38 kr har siden indtjent. I alt er der tjent 235 DKK ÅTD (før skat). Da sidens driftsomkostninger er ca 450 kr vil dette niveau af indtjening kunne drive siden.

Mit bud på en “must-have” ETF tog 1. pladsen i mest viste indlæg. Det er sjovt nok også den der er mest søgbar via Google og det kan ses på views. Herefter fuldte hjemmesidens hovedside direkte, måske et vink om at folk kan lide at læse herinde, men ikke husker præcis hvad det er de leder efter. Mit indlæg om en simpel porteføjle er også ved at være en klassiker på denne liste og er denne gang på 3. pladsen.

Persolige mål og fokusområder

I min årsafslutning for 2020 skrev jeg nogle mål ned for 2021 og som jeg vil gøre løbende status på, hvis målet er opnået og ikke udvikler sig yderligere sletter jeg det fra oversigten.

  1. Udgifter – undgå lifestyle creep: Har ligget på et fint niveau. Den største post lige i nær fremtid bliver nok is hvis vejret fortsætter :-).
  2. Investering: Der er ikke investeret i denne måned da vi lige holder en kontant buffer pt. – vi har indhentet tilbud på renovering af vores tag, en udskrivning på ca. 75.000 kr.
  3. Læs 4 bøger i 2021: Jeg strøg igennem 4 Hour Work week den første uge i januar og blev færdig med “Your Money or Your Life” ca midt i februar. Jeg kunne mærke mit hoved trængte til lidt fiktion så jeg er startet på Six of Crows. Den blev jeg færdig med i starten af marts. Kan stærkt anbefales! Jeg tog en “hurtig” bog i form af The Millionaire Booklet – det er ikke rigtig en must-read bog, men det var en fin måde at få lidt ideer til “The millionaire mindset”, som han beskriver det. Man kan finde det samme materiale mange andre steder og det er en klassisk “Get Rich” bog. Tog max 2 timer at læse, så det var fair nok. Der er nogle fine passager her og der. De fire bøger er altså nået. Jeg færdiggjorde endnu en fiktionsbog, nemlig Jim Butchers Stormfront, en urban fantasy bog og jeg gik derefter i gang med nr 2 i den serie: Fool Moon. Når den er færdig så tænker jeg at tage en “klassisk FIRE” bog i stedet for skønlitterær. Jeg er stadig i gang med denne bog da jeg ikke har fået sat mig meget ned med en bog i maj.
  4. Opsparingsrate på 30%: Gennemsnit for 2021 ÅTD: 35% – trenden fortsætter og med genåbningen osv godt på vej, så er jeg sikker på det ikke bliver et problem.
  5. Blogging/YouTube: Målsætningen hedder min. 1 indlæg her på siden (så månedsopdateringer hver måned som minimum) og 2 YouTube videoer om måneden. Det blev til 1 indlæg og 3 videoer.

Det var en hurtig opdatering fra mig af. Begynder så småt at se frem mod noget sommerferie efter hvad der har været et langt sejt træk igennem hele den her pandemi (som ikke er færdig endnu).

Som altid så skal du være velkommen til at stille spørgsmål eller smide nogle opmuntrende ord i kommentarerfeltet.

Tak fordi du læste og tak fordi du følger med.

Med de varmeste ønsker om en god juni.

// Mads

Skriv en kommentar