Min rejse mod finansial uafhængighed #9: Juni opdatering

En noget forsinket udgave af juniopdateringen, men der er for travlt med for mange projekter, både på det personlige plan, men også tanker om indtjeningsmuligheder, professionelle projekter inden ferie og så alt det andet der fylder.

Personligt – hvad skete der i juni?

På arbejdet har vi launchet nogle opdaterede udgaver af noget af vores sortiment, så der har været fuld smæk på at skulle få spredt rygtet og få givet nogle præsentationer af det. Derudover har vejret jo været simpelthen så lækkert at man ikke skal glemme at nyde tiden, mens man har den. Børnene er så småt også ved at skulle på sommerferie. Alt tager tid!

Vi havde den opfølgende MUS som omtalt I sidste indlæg og det kastede ikke noget af sig desværre. Jeg ved dog der er et par kollegaer som har søgt væk her henover sommeren, så det kan være der er mulighed for noget intern rokering til august.

Hvordan så finanserne ud i juni?

For at gøre indlægget her lidt hurtigere, så vil jeg bare gå direkte til graferne!

En lidt kedelig opsparingsrate, men juni havde også lidt kedelige udgifter, så sådan er det.

Vores totale networth steg fra 771.000 DKK til 818.000 DKK, hvilket er en øgning på 6.1%. Dette giver en øgning i formuen ÅTD på 70,4% – her skal man dog have in mente at en del af det er i kontant opsparing der får ben at gå på i løbet af 2021 (reparation af tag) – hvilket er noget vi har fået ordnet her i juli. Så I næste opdatering vil det falde.

Aktier var sådan set OK i juni og steg med 3,53% og min pensionsopsparing havde et afkast på 4,2%.

Hvis vi antager vi flyttede i dag og frigav hele vores friværdi og jeg fik “min” halvdel så er jeg 14.2% mod mit FIRE-mål (pensionskonti er ikke medregnet).

Persolige mål og fokusområder

I min årsafslutning for 2020 skrev jeg nogle mål ned for 2021 og som jeg vil gøre løbende status på, hvis målet er opnået og ikke udvikler sig yderligere sletter jeg det fra oversigten.

  1. Udgifter – undgå lifestyle creep: Har ligget på et fint niveau. Den største post lige i nær fremtid bliver nok is hvis vejret fortsætter :-).
  2. Investering: Der er ikke investeret i denne måned da vi lige holder en kontant buffer pt. – vi har indhentet tilbud på renovering af vores tag, en udskrivning på ca. 75.000 kr, samt at vi skal på ferie i slut juli
  3. Læs 4 bøger i 2021: Efter at have læst en del skønlitterært er jeg tilbage til de mere personlig finans mindede bøger og har læst “The Richest Man in Babylon” her i juni.
  4. Opsparingsrate på 30%: Gennemsnit for 2021 ÅTD: 28% – Vi har ikke haft helt så høj opsparingsrate i juni som jeg gerne ville have haft, men har haft et par kedelige udgifter, så nu tager vi ferien med og så er det på med arbejdshandskerne for at holde raten høj igen!
  5. Blogging/YouTube: Målsætningen hedder min. 1 indlæg her på siden (så månedsopdateringer hver måned som minimum) og 2 YouTube videoer om måneden. Det blev til 1 indlæg og 2 videoer.

Det var en hurtig opdatering fra mig af. Jeg går på ferie fra i dag af, så jeg ser frem til nogle afslappende uger og et par kolde drinks.

Som altid så skal du være velkommen til at stille spørgsmål eller smide nogle opmuntrende ord i kommentarerfeltet.

Tak fordi du læste og tak fordi du følger med.

Med de varmeste ønsker om en god juli.

// Mads

Skriv en kommentar