Min rejse mod finansiel uafhængighed #13: November opdatering

Heldigvis har November været en mere rolig måned og så dog ikke alligevel. Der har været travlt på arbejdet og så har jeg haft min ene søn hjemme den sidste uge i november med sygdom. Heldigvis kom man rigtig langt med Disney+ som underholdning, så kunne da arbejde lidt. Så der har været fokus på de vigtige ting i livet og ikke alle mulige projekter. Det har været meget rart.

Det går heldigvis rigtig fint på mit nye arbejde. Lige udover nogle IT-problemer undervejs har det været en ret glidende overgang fra mit gamle arbejde til det nuværende.

Men lad os hoppe direkte ind i det sjove! Nemlig tallene og graferne.

Hvordan så finanserne ud i november?

I september og oktober blev der kørt med hhv. en opsparingsrate på 33% og 34%, så denne trend var selvfølgelig noget jeg gerne så fortsætte her ind i November. Jeg fik udbetalt en lille restbonus, så jeg havde også gode forhåbninger om at vi nok skulle kunne fortsætte. Som det fremgår på grafen hernede under, så har vi endda forbedret os for 4 måned i træk. Dette skal dog selvfølgelig ses på baggrund af den lille ekstra bonusudbetaling. December er jo traditionelt en dyrere måned, så der vil den nok falde lidt igen.

Vores gennemsnitlige opsparingsrate for året er derfor nu 32%! Rigtig tilfreds nu målet var 30% på året, så det tror jeg meget stærkt på kommer til at lykkes.

Vores totale networth steg et pænt stykke igen fra 819.000 DKK til 858.000 DKK, en stigning på 4,8%, dette skyldes blandt andet afbetaling af lån, pensionsøgning og kontant opsparing. Derfor er øgningen i formuen ÅTD også steget, i alt fra 78,8% i forhold til årets start. Oven på det nye arbejde, så er jeg spændt på hvor langt vi kan presse den her til sidst.

Aktierne havde en ret kedelig periode og steg  meget lidt i perioden. År til dato er vi på 11.9% i afkast, ganske tilfreds. Pensionsafkast var rigtig flot med 3% i perioden og samlet 29,3% i år! Jeg burde bare have kopieret deres strategi, men sådan kan man altid være bagklog.

På det personlige plan

På det mere personlige plan, så er YouTube kanalen stadig kørende og jeg har ca en video ud om ugen +/-. Det blev til 4 i november. Jeg ramte i starten af november 100 subscribers og ved udgangen af november var jeg steget til 250 allerede. Så der har virkelig været smæk på den i løbet af måneden. Håber den i løbet af 2022 kan presses op til at kunne generere lidt penge.

Vi er stadig i dialog med det andet firma om overtagelse, men efter at have dykket lidt dybere ned i tallene, så er vi meget uenige om værdien, men det er heldigvis ikke noget der er slut endnu. Der er stadig kommunikation frem og tilbage, så desværre ikke mange flere detaljer at kunne give på nuværende tidspunkt.

Det var det for denne gang. Som altid så skal du være velkommen til at stille spørgsmål eller smide nogle opmuntrende ord i kommentarerfeltet.

Tak fordi du læste og tak fordi du følger med.

// Mads

Skriv en kommentar