Min rejse mod finansiel uafhængighed #15: Marts 2022 opdatering

En ny måned er gået og vi er skiftet fra marts til april. Marts har på mange området været business as usual, men så er der også mange områder hvor der er sket lidt udover normalen.

Den første uge blev tilbragt på Gran Canaria, det var skønt at komme ud af rejse igen og det var lækkert med lidt sol og badeferie efter, hvad der føles som, en evighed med meget vådt vejr.

Der er sket store ting med firmaet, men jeg regner med det kommer som et separat indlæg da jeg tænkte på at gennemgå vores årsregnskab, som kom her i marts. Dog kan jeg sige at omsætningen er steget og overskudet også er steget. Vi har dog valgt at afvikle den fysiske butik og istedet åbne et andet lokale. Vi har nu mulighed for at primært tjene penge på B2B og B2C-delen bliver udelukkende leveringsopgaver. Det åbner for mange muligheder.

To store ting jeg har valgt at tilknytte til bloggen her er en instagram og en youtube kanal. Du kan finde links til begge her – jeg ville sætte meget pris på et follow på begge platforme!

🎥 http://www.tiny.cc/enkroneadgangen/
📸 https://www.instagram.com/enkroneadgangen/

Hvordan så finanserne ud i marts?

Efter at diskuteret med nogle kloge hoveder og med tanke om den seneste udvikling, så har jeg trukket stort set alle mine investering i aktier ud for at betale ind på vores boliglån. Indvirkningen på markedet ser ikke ud til at være helt så slem som jeg havde gættet på nu her, men stadig så tager jeg den direkte gevinst (sparet rente) nu og her. Det har også altid været et ønske for os at fjerne vores boliglån fuldstændig – hurtigst muligt.

Marts bød på en rigtig god måned opsparingsmæssigt – vi ramte 53% i opsparingsrate – hvilket selvfølgelig skyldes at vi regner vores indbetalinger til realkredit også med som opsparing. Fremover tror jeg dog at jeg vil dele den betaling ud månedsmæssigt for ikke at have disse “spikes” hver 3. måned.

Grafen er vist begyndt at blive proppet, men den solide blå linje er opsparingsraten, den orange solide linje er målet for året og den stiplede blå linje er vores gennemsnitlige opsparingsrate de seneste 12 måneder – så pt ser det rigtig godt ud, men der ligger også en høj opsparingsprocent fra april sidste år og hjælper meget gunstigt. Lige pt er den gennemsnitlige opsparingsrate på 39%.

Net worth fik et ordentligt slag i januar/februar da markedet begyndte at dale lidt og med alle de usikkerheder der pludselig skete rundt omkring. Som man kan se på grafen forneden, så er denne trend dog vendt igen.

Som man kan se er aktieandelen faldet gevaldigt og friværdien er steget meget – som beskrevet tidligere trak jeg en stor del af mine investeringer ud og satte direkte ind på boligen i stedet. Det kan godt være det i det lange løb viser sig ikke at være den mest optimale løsning, men nogle gange gælder det også om at følge det man har den bedste mavefornemmelse omkring.

Det nærmer sig en net worth på 1 million kr! Lige pt er den på 986.000 kr og det er en stigning på 12,9% i forhold til sidste månedsopdatering og hele 105,4% i forhold til begyndelsen af rejsen mod FIRE.

Så alt i alt har det været en rigtig god måned på mange parametre!

Tak fordi du læste med og som nævnt, så husk at der nu også findes både en instagram og en youtubekanal tilknyttet bloggen her, så hvis du har lyst ville jeg sætte meget pris på et follow på begge platforme!

// Mads

Skriv en kommentar