Min rejse mod finansiel uafhængighed #16: April 2022 opdatering

Kalenderen siger nu maj og det er derfor tid til en opdatering om måneden der gik. April har været en meget begivenhedsrig måned, vi har både haft en højere indkomst end vi plejer, vi har sagt velkommen til en ny i familien (en lille pige på 3350g) og så har vi formået at have år til datos højeste opsparingsrate – så der har været rigtig mange gode nyheder her i April.

En hurtig oversigt over månedens indtægter og udgifter:

💰 Indtægter65.125 DKK
💼 Løn48.295 DKK
🧾 Penge tilbage i SKAT3.431 DKK
🧒 Børnepenge7.364 DKK
💻 Sidehustles6.035 DKK
💸 Udgifter30.262 DKK
📒 Opsparet34.463 DKK
📈 Heraf investeret4.700 DKK

Inden jeg hopper ind i de gængse grafer så vil jeg lige reklamere for mine egne andre medier, Instagram og YouTube hvor du kan også kan finde mig, så giv gerne et follow:

🎥 http://www.tiny.cc/enkroneadgangen/
📸 https://www.instagram.com/enkroneadgangen/

Hvordan så finanserne ud i april?

I sidste månedsrapport skrev jeg at jeg havde trukket mig ud af markedet pga usikkerhederne og det ser indtil videre ud til at være en fornuftig beslutning. Jeg tror selvfølgelig ikke på jeg kan time markedet, men da vi alligevel har et huslån, så gav det selvfølgelig mere mening at tage den garanterede gevinst i form af sparet rente.

I april opnåede vi 54% i opsparingsrate – dette skyldes at vi fik penge tilbage i SKAT og at vores side business havde nogle gode salg. Derudover kom der også børnepenge og da vi løbende køber hvad børnene har brug for, så indgår de penge bare i husholdningen på lige fod med andre indtægter. Så der var også en højere indtægt at spare op af. Som jeg skrev i starten er der kommet en lille ny i familien og selvom vi har gemt meget fra de andre børn så er der stadig en masse udgifter forbundet med det, så i maj bliver opsparingsraten nok ikke lige så høj – desværre.

Den gennemsnitlige opsparingsrate på 37% (stiblet linje) så det ser rigtig fornuftigt ud indtil videre da målet er 30% (orange linje)!

Jeg har ændret lidt på min net worth graf, fordi jeg synes den nye giver et bedre overblik over udviklingen over tid fremfor de tidligere “stacked columns”. Der er ikke det store at berette om stigningen, som er på 3,4% – da der ikke er noget andet end opsparingen der gjorde det store udslag.

Aktieandelen er stadig lav, men der er nogle enkelte udbytteaktier jeg har set mig lidt lun på, så jeg køber stille og roligt ind med nogle lave beløb. Så de fleste af pengene er bundet i vores bolig og pension, så de er meget illikvide.

Dog har vi rundet en KÆMPE milepæl og det er en net worth på 1 MILLIONER KR! Den er nu på 1.020.000 kr og er en stigning på 11,6% i forhold til årets start.

Så jeg vil kalde april en helt igennem fantastisk måned på rigtig mange parametre.

Tak fordi du læste med og som nævnt, så husk at der nu også findes både en instagram og en youtubekanal tilknyttet bloggen her, så hvis du har lyst ville jeg sætte meget pris på et follow på begge platforme!

// Mads

Skriv en kommentar