Min rejse mod finansiel uafhængighed: #6 Marts opdatering

Så rundede vi endnu en måned og det er på tide at komme med en opdatering for marts måned i rejsen mod at blive finansiel uafhængig.

Det er nærmere reglen end undtagelsen at der er travlt hos os og marts var heller ingen undtagelse på den front. Mit arbejde kan være meget drevet af større udbud og marts satte rammen om et her. For dem der måske ikke helt kender til den proces så føles at skulle svare på et udbud næsten som at du får et fuldtidsarbejde oven i dit normale fuldtidsarbejde. Der er så mange detajler der skal vendes og så mange folk og opgaver man skal være tovholder på hvis man sidder som ansvarlig. Heldigvis nåede vi i mål og afventer nu.

Personligt – hvad skete der i marts?

Som beskrevet ovenover så er det nærmest arbejdet der har fyldt det meste af de vågne timer, lige afbrudt af timerne sidst på eftermiddagen og tidlig aften hvor børnene skal hentes og der skal laves mad. Derefter var det ofte lige en tørn mere med at udfylde kravspecifikationer osv. Marts er også store fødselsdagsmåned i familien, så weekenderne var også godt proppet. Så det føles som om måneden er fløjet forbi uden man næsten lagde mærke til den. Jeg har dog fået fundet tid til at par indlæg og har fået lavet to videoer til min YouTube-kanal også.
Af det nok mest vigtige satte jeg mig for at skulle regne mit FIRE-tal ud, hvilket jeg har fået gjort i et separat indlæg, som du kan læse her.

Der er heldigvis blevet lukket op hvilket har påvirket firmaet både positivt og negativt. Der har helt klart været mere at lave, men der har også være et par store indkøb der gjorde at overskudet er brugt til vareindkøb. Derudover så kan man også godt mærke at mange andre butikker er åbne så folk bruger deres penge mange flere steder nu. ÅTD er det dog et svagt plus, så det skulle heldigvis kun blive bedre nu hvor erhverv også begynder at køre køb og bryllupper kan afholdes til sommer. Påsken der står for døren lover også godt.

Hvordan så finanserne ud i marts?

I den seneste månedsopdatering forudså jeg at det potentielt blev til en opsparingsrate på 0% i marts og dette viste sig også at være tæt på sandt. Opsparingsraten i marts endte på sølle 5%, men kunne have været højere da vi valgte at holde nogle penge i firmaet fremfor at udbetale dem da der ikke var behov. Med alt in mente, så er alt over 0% godtaget.

Tabel over løbende opsparingsrate

Marts påvirker selvfølgelig den rullende opsparingsrate negativt og den er nu på 26%, hvor målet er på 30% – jeg er dog sikker på at fremtiden nok skal vende dette.

Net worth split YTD

Vores totale networth steg fra 594.000 DKK til 628.000 DKK, hvilket er en øgning på 5.7%. Dette giver en øgning i formuen ÅTD på 30.8% – alt bød lidt ind her igen igen faktisk, men et større afdrag på huset (termin) gjorde det meste.

Aktier er steget 3.96% i marts, der er et par enkeltaktier som har haft en dårlig måned og trækker ned. Dog er jeg oppe 11.60% ÅTD, så alt vækst er absolut værdsat. Pensionsafkast var rigtig flot med 5.70% i marts. Krypto blev liggende ret stabilt.

Hvis vi antager vi flyttede i dag og frigav hele vores friværdi og jeg fik “min” halvdel så er jeg 9,7% mod mit FIRE-mål (pension er ikke regnet med på nogle måder).

Blogging og YouTube i marts

Min YouTube-kanal bliver der stadig brugt tid på med et par månedlige videoer. Jeg synes det er hyggeligt, men det ville være synd at sige at jeg bare har lagt YouTube fuldstændigt ned – med mine 20 subscribers i skrivende stund. Jeg havde planlagt i februar at kigge nærmere på affiliateprogram fra Amazon, men det fik jeg aldrig kigget nærmere på – måske jeg når det i april.

Siden her er dog en anden historie, der er lidt mere trafik og efterhånden som antallet af indlæg vokser så ser jeg oftere og oftere at der faktisk bliver fremsøgt noget via søgemaskinerne. Nøgletallene ser ud som følger:

 • Besøgstal i marts har været 1680 brugere, hvor februar lød på 3000, så et fald, men der var også en meget populær post i februar, så det er svært at følge op. 2050 sessioner alt i alt.
 • Sidevisninger var 5950 så i gennemsnit blev der set 2,90 side per session. Det er rart at se at folk klikker videre rundt når de første er kommet ind på siden.
 • Adsense: I slutningen af februar fik jeg en mail fra Google om at der var blevet fundet noget mistænkeligt trafik på min side vedrørende reklamerne, så de blev faktisk fjernet en uges tid. Jeg kunne ikke finde ud af noget mere konkret, men pludselig gik det røde udråbstegn væk og jeg blev indlemmet igen.
  I alt blev der i marts måned tjent 60,92 kr via reklamevisningerne på siden. I alt er der tjent 132,14 DKK.

De mest populære indlæg har været Mit FIRE-tal hvor jeg viser beløb og beregninger bag hvornår jeg kan gå på tidlig pension. Mit forslag til en simpel portefølje har igen mange visninger og så fløj mit seneste indlæg om et bud på en “must-have” ETF op på 3. pladsen over flest visninger på trods af den kun har været udgivet 4 dage.

Personlige mål og fokusområder

I min årsafslutning for 2020 skrev jeg nogle mål ned for 2021 og som jeg vil gøre løbende status på, hvis målet er opnået og ikke udvikler sig yderligere sletter jeg det fra oversigten.

 1. Udgifter – undgå lifestyle creep: Udover indkøb af gaver har normale forbrugskategorier ligget under gennemsnittet. Så det bliver holdt fint.
 2. Investering: Grundet den nærmest ikke-eksisterende opsparingsrate i marts er der ikke investeret noget i marts.
 3. Læs 4 bøger i 2021: Jeg strøg igennem 4 Hour Work week den første uge i januar og blev færdig med “Your Money or Your Life” ca midt i februar. Jeg kunne mærke mit hoved trængte til lidt fiktion så jeg er startet på Six of Crows. Den blev jeg færdig med i starten af marts. Kan stærkt anbefales! Jeg tog en “hurtig” bog i form af The Millionaire Booklet – det er ikke rigtig en must-read bog, men det var en fin måde at få lidt ideer til “The millionaire mindset”, som han beskriver det. Man kan finde det samme materiale mange andre steder og det er en klassisk “Get Rich” bog. Tog max 2 timer at læse, så det var fair nok. Der er nogle fine passager her og der. De fire bøger er altså nået. Jeg er gået i gang med endnu en fiktionsbog, nemlig Jim Butchers Stormfront, en urban fantasy bog der indtil videre virkelig har fanget mig!
 4. Øg formuen med 30%: Allerede her i marts krydsede vi målet med 30.8% – jeg burde nok kunne have regnet ud på forhånd at dette var lavt sat, men jeg vil ikke ændre det. Et mål er et mål og man skal huske at fejre sejrene løbende.
 5. Opsparingsrate på 30%: Gennemsnit for 2021 ÅTD: 18% – så der er lang vej op endnu!
 6. Blogging/YouTube: Målsætningen hedder min. 1 indlæg her på siden (så månedsopdateringer hver måned som minimum) og 2 YouTube videoer om måneden. I marts havde jeg 3 indlæg og 2 videoer udgivet. Så rigtig fornuftigt igen.

Det var det for denne gang – en marts måned der flyder sammen med de resterende mange måneder, nu bare med bedre vejr – hvilket bestemt heller ikke skal undervurderes!

Som altid så skal du være velkommen til at stille spørgsmål eller smide nogle opmuntrende ord i kommentarerfeltet.

Tak fordi du læste og tak fordi du følger med.

Med de varmeste ønsker om en god april og en god påske,
Mads

Skriv en kommentar