Min rejse mod finansiel uafhængighed: #7 April opdatering

Man kunne næsten copy/pasta introen fra de sidste par posts ind her til april også, for afslapning er der ikke meget af. Heldigvis var der lidt i påsken, men ellers er der travlt i hverdagen som altid. Som husejer har man typisk også en have og det er i denne tid at alt pipler frem. Både det man har lyst til skal komme, men bestemt også en masse andet, man virkelig ikke gider.

Vi har dog nogle flotte tal her i april måned, primært båret af at det er med min aprilløn at jeg får udbetalt bonus fra 2020.

I min forrige post for marts måned nævnte jeg at vi havde arbejdet med et udbud til mange millioner. Jeg kan heldigvis sige at det blev vundet fra vores side af – så det hårde arbejde har båret frugt.

Personligt – hvad skete der i april?

Jeg har haft fødselsdag i april – så tillykke til mig. Hele 36 år nu.

Derudover har der været påske og den blev nydt sammen med familien. Jeg har ikke brugt forfærdelig lang tid på siden her, eller youtube kanalen for den sags skyld. Det er dog blevet til et enkelt indlæg og 2 videoer, så ganske godkendt. Indlægget kom som baggrund for bonus om det gav bedst mening at investere meget på en gang eller sprede det lidt udover. Det er en meget sjov lille øvelse, så jeg vil anbefale dig at læse indlægget også.

Jeg har også haft lønsamtale på arbejdet, hvilket bestemt ikke gik som jeg havde regnet med. Jeg er i forvejen en smule i den lave ende i forhold til stilling og anciennitet, men jeg kan lide min arbejdsplads og mine kollegaer. Efter at have fået lidt mere ansvar i løbet af 2020 så havde jeg gået udfra et væsentligt større lønhop end hvad det blev til. 1% på grundlønnen og 15.000 kr højere årlig bonus – hvilket effektivt betyder en stigning på 2,9%. Jeg havde personligt regnet med omkring 6%. Så nu er jeg lidt i vildrede omkring fremtiden – men jeg vil da helt sikkert være åben overfor diverse recruitere der skriver via LinkedIn osv.

Hvordan så finanserne ud i april?

Der blev som tidligere nævnt udbetalt bonus, hvilket jo selvfølgelig påvirkede de månedlige finanser til den gode side. Der var rent faktisk stor mulighed for at spare op, samtidig med at holde penge i firmaet. På trods af at påsken var meget stærk, så var midten meget rolig. Sidst på måneden kom der dog en stærk trend op igen. Der blev igen valgt at holde pengene i firmaet. Maj plejer at være en stærk måned da der er mors dag, så det forventer vi også i år.

Her i april måned prøvede jeg også noget nyt hvor jeg har købt nogle enkeltaktier. Det har ikke været for voldsomme beløb eller andet, men det har kriblet lidt i fingrene nogle gange for at prøve det af. Så efter at have læst en del og fundet et par solide kandidater prøvede jeg også det. Jeg vil dog holde det til et minimum og stadig holde størstedelen af porteføjlen i indeksfonde.

Som det kan ses på nedenstående graf over rullende opsparingsrate, så fik den et godt boost efter et par måneder med en kedelig trend. Vi er nu oppe på en gennemsnitlig opsparingsrate på 32% i 2021.

12RM savings rate.

Vores totale networth steg fra 628.000 DKK til 757.000 DKK, hvilket er en øgning på hele 20.5% – en fantastisk stigning der selvfølgelig kommer i kølvandet af udbetaling af bonus. Dette giver en øgning i formuen ÅTD på 57.7% – dette, igen, primært på baggrund af udbetaling af bonus.

Net worth increase MoM & YTD.

Aktier lå meget roligt i april med et svagt fald på 0,1%. År til dato er jeg dog oppe 11.47%, så det er bestemt ikke skidt. Pensionsafkast var lidt lunket med 2.5% i april. Krypto blev liggende ret stabilt.

Hvis vi antager vi flyttede i dag og frigav hele vores friværdi og jeg fik “min” halvdel så er jeg 13,9% mod mit FIRE-mål (pension er ikke regnet med på nogle måder).

Blogging og YouTube i april måned

Det går stille og roligt på denne front. Som nævnt tidligere har jeg skrevet et indlæg og lavet to videoer. Jeg blev ret irriteret på at min lyd på mine videoer var dårlig, så jeg bestilte en ny lille knaphulsmikrofon inden jeg gad lave flere videoer efter den der blev lavet i starten af april. Selvom der stod den var på lager var den desværre i restordre, så jeg modtog den først sent i måneden, men jeg havde planlagt et par stykker i mellemtiden og nåede at filme den ene.

Siden her har ikke haft så meget fokus heller – det blev dog til et enkelt indlæg jeg personligt synes blev ret godt og typisk er et spørgsmål jeg har set blive stillet.

Nøgletallene for siden er som følger:

  • Besøgstal i april har været 1975 brugere, hvor marts lød på 1680, en stigning på 17%. Der blev i alt lavet 2740 sessioner til siden.
  • Sidevisninger var 8100 så i gennemsnit blev der set 2,97 side per session. Det er et tal der er steget stødt løbende – hvilket betyder at når først folk er klikket ind, så klikker de videre rundt herinde. Det er rart at se.
  • Adsense: Der har været et fornuftigt niveau af visninger de fleste dage i april, så på måneden blev det til 93 kr. I alt er der tjent 225 DKK (før skat). Da sidens driftsomkostninger er ca 450 kr vil dette niveau af indtjening kunne drive siden.

Mit forslag til en simpel portefølje tog førstepladsen i april med flest visninger. Derefter kom mit mit bud på en “must-have” ETF på 2. pladsen. To forslag der også går lidt hånd i hånd. Utroligt nok på 3. pladsen fandt vi forrige måneds indlæg omkring marts, noget jeg umiddelbart tolker som om folk kan lide at følge med i rejsen her – super fedt hvis der er nogle faste læsere derude :-).

Persolige mål og fokusområder

I min årsafslutning for 2020 skrev jeg nogle mål ned for 2021 og som jeg vil gøre løbende status på, hvis målet er opnået og ikke udvikler sig yderligere sletter jeg det fra oversigten.

  1. Udgifter – undgå lifestyle creep: Udover indkøb af gaver har normale forbrugskategorier ligget under gennemsnittet. Så det bliver holdt fint. Der har været et par enkelte afstikkere i forbindelse med børnene.
  2. Investering: Der er både investeret i ETFer og enkeltaktier, samt nedbragt gæld og sparet op kontant til korttidsanskaffelser – vi har indhentet tilbud på renovering af vores tag, en udskrivning på ca. 75.000 kr.
  3. Læs 4 bøger i 2021: Jeg strøg igennem 4 Hour Work week den første uge i januar og blev færdig med “Your Money or Your Life” ca midt i februar. Jeg kunne mærke mit hoved trængte til lidt fiktion så jeg er startet på Six of Crows. Den blev jeg færdig med i starten af marts. Kan stærkt anbefales! Jeg tog en “hurtig” bog i form af The Millionaire Booklet – det er ikke rigtig en must-read bog, men det var en fin måde at få lidt ideer til “The millionaire mindset”, som han beskriver det. Man kan finde det samme materiale mange andre steder og det er en klassisk “Get Rich” bog. Tog max 2 timer at læse, så det var fair nok. Der er nogle fine passager her og der. De fire bøger er altså nået. Jeg færdiggjorde endnu en fiktionsbog, nemlig Jim Butchers Stormfront, en urban fantasy bog og jeg gik derefter i gang med nr 2 i den serie: Fool Moon. Når den er færdig så tænker jeg at tage en “klassisk FIRE” bog i stedet for skønlitterær.
  4. Øg formuen med 30%: Allerede i marts krydsede vi målet med 30.8% og i april er vi altså på 57,5% – jeg burde nok kunne have regnet ud på forhånd at dette var lavt sat, men jeg vil ikke ændre det. Et mål er et mål og man skal huske at fejre sejrene løbende. I maj-opdateringen vil jeg fjerne dette mål.
  5. Opsparingsrate på 30%: Gennemsnit for 2021 ÅTD: 32% – bonussen hjalp gevaldigt, så nu er det med at fortsætte den gode trend!
  6. Blogging/YouTube: Målsætningen hedder min. 1 indlæg her på siden (så månedsopdateringer hver måned som minimum) og 2 YouTube videoer om måneden. I april havde jeg 2 indlæg og 2 videoer udgivet. Gennemsnittet bliver holdt fint.

Det var det for denne gang – det var et indlæg jeg havde set frem til at skrive fordi jeg vidste det ville se rigtig fornuftigt ud.

Som altid så skal du være velkommen til at stille spørgsmål eller smide nogle opmuntrende ord i kommentarerfeltet.

Tak fordi du læste og tak fordi du følger med.

Med de varmeste ønsker om en god maj og en glædelig kampdag hvis man er til den slags.
Mads

Skriv en kommentar